Onze warmtenetten in het nieuws

In een reportage op Kanaal Z lichtte het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap het belang van warmtenetten in de energietransitie toe. De rol van collectieve oplossingen, de benutting van restwarmte, en steun via de call groene warmte kwamen aan bod.

Ook werden twee van onze projecten eruit gelicht. Het warmtenet in Mortsel levert warmte aan een nieuwe woonwijk dankzij restwarmte van de Agfa-Gevaert fabriek. Huidig zijn er al een 200-tal woningen aangesloten, maar samen met onze partners van Warmte Verzilverd blijven we het net verder uitbreiden. In Leuven plannen we volgend jaar te starten met de aanleg van een warmtenet om de nieuwe ontwikkeling op de voormalige Marie-Thumas site te voorzien van warmte en koeling. Daar maken we gebruik van energie afkomstig uit de lucht (warmtepompen), de ondergrond (ondiepe geothermie) en het kanaal (aquathermie).

Dank aan VEKA voor de steun aan onze projecten,

En dank aan onze partners – Warmte Verzilverd, Revive, Agfa-Gevaert, ECoOB, stad Leuven en vele anderen – waarmee we verder blijven timmeren aan de weg naar een duurzaam Vlaanderen!

23-11-2023
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie